Yemeklik.com.tr 1 yıl önce

Orijinal Amerikan Kurabiyesi

Soft cookie, chocolate cookie isimleriyle tanınan, dışı kıtır kıtır bir yapıda olan enfes bir kurabiye çeşidi o. Bizim bildiğimiz kurabiyelerden bir hayli farklı. Orta kısmı yumuşacık kalıyor, sakız gibi bir kıvamı oluyor. Yedikçe yedirten, özellikle sütün yanına çok yakışan bir tarif o. Kabul ediyoruz, kalorisi hiç masum değil. Ancak o lezzetine alınacak tüm kaloriler değer. Karşınızda bol çikolatalı lezzeti ve muhteşem kıvamıyla: Orijinal Amerikan kurabiyesi tarifi.

Bu tarifin olmazsa olmazı tereyağı ve esmer şeker. Ancak esmer şeker bulamıyorsanız yerine toz şeker de kullanabilirsiniz. Esmer şeker kurabiyeye o içi hafif yumuşak kıvamı veriyor. Bu tarifte vanilya özütü kullanılıyor. Hem verdiği kıvam hem de misler gibi kokusuyla kurabiyelerinize çok yakışıyor. Vanilya özütü bulamazsanız vanilin de kullanabilirsiniz. nizin kıvamı bildiğimiz ele yapışmayan kıvamda bir kurabiye tarifi de olmamalı. Tüm detayları tarifimize ve püf noktalarımıza yazdık. Hadi buyurun orijinal Amerikan kurabiyesi imize.

Orijinal Amerikan Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
  • 275 Gram Oda Sıcaklığında Tereyağı
  • 1 Su Bardağı Esmer şeker
  • 1 çay Bardağı Beyaz şeker
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 çay Kaşığı Karbonat
  • 1 Tatlı Kaşığı Vanilya özütü (ya Da Toz Vanilin)
  • 1/2 çay Kaşığı Tuz
  • 2,5 - 3 Su Bardağı Un
  • 250 Gram Sütlü Ya Da Bitter çikolata
Orijinal Amerikan Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tereyağı ve şekerleri bir kabın içerisine alın. Mikser yardımıyla kremamsı bir kıvam alana kadar güzelce çırpın.
  2. Ardından yumurta ve vanilya özütü ekleyerek çırpmaya devam edin.
  3. Karbonat, tuz ve unu eleyerek azar azar ilave edip mikser veya spatula yardımıyla karıştırmaya devam edin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
  4. Çikolatalarınızı minik parçalar halinde doğrayın ve kurabiye hamurunun içerisine aktarıp spatula yardımıyla karıştırın. Ardından hamurunuzun üzerini streç filmle kapatarak buzdolabında en az 1 saat, mümkünse 1 gece dinlendirin.
  5. Ardından çıkarıp oda sıcaklığında 20-30 dakika bekleterek yumuşamasını sağlayın. Bir kaşık yardımıyla veya dondurma kaşığı yardımıyla şekillendirerek yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine aktarın.
  6. 180 derecede ısıtılmış fırında 9-11 dakika arası pişirin. Pişince çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuyunca servis edin. Afiyetler olsun!
Kabak Kızartması

Kabak Kızartması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Beyaz Lahana Yemeği

Beyaz Lahana Yemeği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Karışık Kebap

Karışık Kebap

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fıstık Ezmeli Böğürtlenli Cup

Fıstık Ezmeli Böğürtlenli Cup

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Mayasız Pratik Poğaça

Mayasız Pratik Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce