Panzanella

Ekmek ve domatesin ana malzeme olduğu bu lezzetli, doyurucu ve , Toskana mutfağına ait ancak özellikle yaz aylarında İtalya’nın bazı bölgelerinde de tüketiliyor.En önemlisi bu tarif bayat ekmekleri değerlendirmek için birebir. Bayat ekmeğiniz olduktan sonra masraf etmeden dolaptaki tüm sebzeleri kullanabilirsiniz. İçerisinde tazecik domatesler, fesleğen ve peynir çokça yakışıyor. Lezzet sırrı ise sosunda saklı. Bu tarif mutlaka denenmeli!

Panzanella Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Dilim Bayat Ekmek
  • 4 Yemek Kaşığı Sızma Zeytinyağı
  • 2 Yemek Kaşığı Balsamik Sirke
  • 10-15 Adet Cherry Domates
  • 1 Adet Orta Boy Kırmızı Soğan
  • 1 Tatlı Kaşığı Kekik
  • 1 Adet Salatalık
  • 1/2 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Tatlı Kaşığı Kekik
  • 1 Dilim Beyaz Peynir
  • 5-6 Yaprak Fesleğen
Panzanella Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Ekmekleri eşit boyutlarda olacak şekilde küp küp kesin. Ekmekleri tepsiye alıp ezilmiş sarımsak,kekiği ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını döküp karıştırıyoruz.
  2. 200 derece ısıttığımız fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  3. Domatesleri ikiye bölün. Soğanları piyazlık doğrayın. Salatalık ve fesleğenleri doğrayın.
  4. Bir kaba zeytinyağını, sirkeyi, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  5. Tüm malzemeleri servis yapacağımız tabağa alıp karıştırın.
  6. Ardından servis edin. Afiyetler olsun.
Karamelize Soğan

Karamelize Soğan

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Elmalı Islak Kek

Elmalı Islak Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Pancarlı Kek

Pancarlı Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kolay Brownie Kek

Kolay Brownie Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Sebze Mücver

Sebze Mücver

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce