Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #balik

Palamut Tava

 sezonu açıldı, tezgahları doldurdu..Kolay bulabildiğimiz bu lezzetli balığı, klasik bir tava tarzında pişirmesek olmazdı.Her balığın en lezzetli haline büründüğü bu pişirme tekniğini tüm balıklarınıza kullanabilirsiniz. İhtiyacınız olan tek şey biraz mısır unu, beyaz un ve kızartmak için sıvı yağ!

Tüm detaylarını aşağıda veriyoruz; bu tarifi hemen deneyin ve en yararlı protein kaynaklarından balığı sofralarınıza konuk edin! Yanına güzel bir da iyi gider! Afiyet olsun!

Palamut Tava Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Adet Palamut
  • 1/2 çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1/2 Su Bardağı Mısır Unu
  • 1/2 Su Bardağı Beyaz Un
  • 1 çay Kaşığı Tuz
Palamut Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Palamutları kanı tamamen temizleninceye kadar suyun içinde bekletin. Daha sonra süzgece alın ve iyice süzdürün.
  2. Sıvıyağı tavaya alın ve kızdırın. Palamut filetolarını önlü arkalı tuzlayın. Daha sonra unlayın ve fazla ununu sirkeleyin.
  3. Kızgın tavaya alın.
  4. Orta ateşte arkalı önlü pişirin.
  5. Yanına bol yeşillikle servis edebilirsiniz.Afiyet olsun!
Patlıcanlı Pizza

Patlıcanlı Pizza

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Pratik Nohut Salatası

Pratik Nohut Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Hızlı Stroganof Makarna

Hızlı Stroganof Makarna

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Çilek ve Muzlu Manolya

Çilek ve Muzlu Manolya

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Domates Soslu Mozzarellalı Fırın Köfte

Domates Soslu Mozzarellalı Fırın Köfte

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce