Orijinal Şekerpare
Bu zamana kadar yediğiniz bütün tariflerini unutturacak cinsten enfes bir karşınızdayız. Şimdiden ellerinize sağlık diyor, yemelere doyamayacağınız şekerpare tarifimize buyur ediyoruz.
Orijinal Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 125 Gram Tereyağı
- 1/2 çay Bardağı Irmik
- 1/2 çay Bardağı Sıvı Yağ
- 2 Adet Yumurta (1 Yumurta Sarısı Ayrılacak)
- 1/2 çay Bardağı Pudra şekeri
- 1 Paket Vanilya
- 1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
- 1 Adet Portakal Kabuğu Rendesi
- 5-6 çay Bardağı Un
- Şerbeti için:
- 3 Su Bardağı Toz şeker
- 3 Su Bardağı Su
- 1/2 çay Bardağı Portakal Suyu
- 1/4 Adet Limonun Suyu
Orijinal Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti için gerekli tüm malzemeleri bir tencerenin içerisine alıp kaynatın. Şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakın.
- Ardından genişçe bir kabın içerisinde şekerpare hamurunun bütün malzemelerini karıştırıp yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Bu aşamada unu azar azar ilave edin.
- Hazırladığınız haamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, şeklini verdikten sonra tepsiye ya da borcama dizin.
- Şekerparelerin üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp çatal yardımıyla üzerinden geçin.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan şekerparelerin ilk sıcağı çıktıktan sonra , soğumuş olan şerbeti dökün. Üzerine bir tepsi kapatıp şerbetini çekmesini sağlayın. Şerbetini çekince servis edin. Afiyetler olsun!