Yemeklik.com.tr 1 yıl önce

Orijinal Şekerpare

Bu zamana kadar yediğiniz bütün tariflerini unutturacak cinsten enfes bir karşınızdayız. Şimdiden ellerinize sağlık diyor, yemelere doyamayacağınız şekerpare tarifimize buyur ediyoruz.

Orijinal Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
  • 125 Gram Tereyağı
  • 1/2 çay Bardağı Irmik
  • 1/2 çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 2 Adet Yumurta (1 Yumurta Sarısı Ayrılacak)
  • 1/2 çay Bardağı Pudra şekeri
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
  • 1 Adet Portakal Kabuğu Rendesi
  • 5-6 çay Bardağı Un
  • Şerbeti için:
  • 3 Su Bardağı Toz şeker
  • 3 Su Bardağı Su
  • 1/2 çay Bardağı Portakal Suyu
  • 1/4 Adet Limonun Suyu
Orijinal Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Öncelikle şerbeti için gerekli tüm malzemeleri bir tencerenin içerisine alıp kaynatın. Şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakın.
  2. Ardından genişçe bir kabın içerisinde şekerpare hamurunun bütün malzemelerini karıştırıp yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Bu aşamada unu azar azar ilave edin.
  3. Hazırladığınız haamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, şeklini verdikten sonra tepsiye ya da borcama dizin.
  4. Şekerparelerin üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp çatal yardımıyla üzerinden geçin.
  5. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan şekerparelerin ilk sıcağı çıktıktan sonra , soğumuş olan şerbeti dökün. Üzerine bir tepsi kapatıp şerbetini çekmesini sağlayın. Şerbetini çekince servis edin. Afiyetler olsun!
Semizotlu Zeytin Kavurması

Semizotlu Zeytin Kavurması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kek Kalıbında Çikolatalı Poğaça

Kek Kalıbında Çikolatalı Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yoğurtlu Meyveli Ara Öğün

Yoğurtlu Meyveli Ara Öğün

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Buharda Kuşkonmazlı Limonlu Somon

Buharda Kuşkonmazlı Limonlu Somon

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çift Renkli Meze

Çift Renkli Meze

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce