Orijinal Pesto Sos
İtalyan yemeklerinde çok sık kullanılan, pizzalara da makarnalar da sebze, tavuk ve et sotelerin de hatta salatalarınıza sos olarak da kullanabileceğiniz nefis orijinal pesto sos'u tarif defterinize eklemeyi unut!
Orijinal Pesto Sos Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Demet Fesleğen
- 1/2 Demet Maydanoz
- 1 Demet Nane
- 500 Mililitre Zeytinyağı
- 1 Tutam Tuz
- 1 Tutam Karabiber
Orijinal Pesto Sos Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tüm yeşillikler yıkanır ve mutfak robotuna alınır.
- Üzerine tuz ve karabiber ilave edilip yavaş yavaş zeytinyağı eklenerek istenilen koyu kıvama gelene denk robottan geçirilir.
- Hazır olan pesto sos cam bir kavanoza alınır ve buzdolabında 2-3 hafta gönül rahatlığı ile saklanır. Afiyet olsun!