Türk mutfağının, mutfağımıza ait tüm uzağında ama çok sevilen kuzeni ya da teyzesidir mücver tarifi. Her öğün göremezsin, her akşam yemezsin, yiyemezsin. Ancak her gördüğünde mutlu olursun; daha çok görmek istersin. Özeldir, yeri ayrıdır. Herkes güzelini yapamaz.
Arzu ettiğiniz yeşillik, patates, havuç hatta kereviz gibi leri de ekleyerek hazırlayabileceğiniz bir , kolay mücver tarifimiz var. Ne güzel olur kabak mücveri, küçük püf noktaları vardır onun. Çok fazla yağ çekmemesi için yağı önceden kızdırmalı, rendelenmiş sebzelerin suyunu sıkmalı, sebzelerin taze olmasına dikkat etmeli örneğin.
Anne eli değmiş mücver, bu tarifte biraz daha renk kazanıyor. Yeşillik ve kabakların yanına havuç da katılıyor. Ana yemeğiniz ne olursa olsun bugün sofranızda kızarmış çıtır mücverler de yer alsın bizce.
Daha fazla mücver çeşidi görmek isteyenleri ise şöyle alabiliriz:
Kızartmalardan uzak duruyorsanız sizi fırında kabak mücveri tarifimize şuradan davet edelim:
Videolu tarifimize aşağıya bırakıyoruz. Keyfini çıkarmanız dileğiyle!
Mücver Tarifi İçin Malzemeler