Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #balik

Mezgit

Lezzetli, sıkı ve beyaz eti nedeniyle etine benzetilen fileto mezgit dilimlerini tereyağında kızarttıktan sonra ona çok yakışacağını düşündüğümüz limon suyu ve baharatlarla çeşnilendirdik.

Farklı, basit ve lezzetli bir tarifi arayanları böyle alalım.

Mezgit Tarifi İçin Malzemeler
  • 3 Dilim Fileto Mezgit Balığı
  • 3 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Adet Taze Sıkılmış Limon Suyu
  • 1 Adet Rendelenmiş Limon Kabuğu
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Taze çekilmiş Tane Karabiber
  • 1 Tatlı Kaşığı Kuru Fesleğen
Mezgit Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kafa ve kılçık kısımlarını ayıkladığınız, derisi üzerinde duran fileto mezgit parçalarını tuz ve taze çekilmiş tane karabiberin yarısıyla çeşnilendirin.
  2. Tereyağının yarısını zeytinyağı ilavesiyle birlikte ızgara izli döküm tavada kızdırın.
  3. Tuz ve karabiberle çeşnilendirdiğiniz mezgit dilimlerini arkalı önlü hafif bir renk alana kadar kızartın.
  4. Yüksek ateşte ve kısa sürede pişen balıkları, geniş bir servis tabağına alın.
  5. Tereyağının kalanı, taze sıkılmış limon suyu, tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve kuru fesleğeni kızartma tavasına alın. Rendelenmiş limon kabuklarını kattığınız sos karışımını 2 dakika pişirin.
  6. Pişirdiğiniz balıkları yeniden kızartma tavasına alıp, sosla parlaklık ve lezzet kazanmalarını sağlayın.
  7. Tereyağlı ve limon sulu sosuyla buluşan mezgitleri, sıcağı sıcağına sevdiklerinizle paylaşın.
Kremalı Volovan Hamurları

Kremalı Volovan Hamurları

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fırında Kuzu Gerdan

Fırında Kuzu Gerdan

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tahinli Güveç Sufle

Tahinli Güveç Sufle

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Frambuaz Soslu Kek

Frambuaz Soslu Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Potica

Potica

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce