Mengen Pilavı
Aşçılığı ile nam salmış topraklardan oldukça lezzetli bir pilav tarifimiz var. Bu pilav hem mantar hem de ceviz ile yapılıyor. Ferahlatıcı olarak da dereotu mükemmel bir göreve sahip!
Toplu ortamlarda misafirlerinizi etkilemek için biçilmiş bir kaftan olan bu pilavı en yakın zamanda deneyin. Ellerinize sağlık!
Mengen Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 250 Gram Kuşbaşı Et
- 2 Su Bardağı Baldo Pirinç
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Adet Orta Boy Soğan
- 1/2 Adet Havuç
- 1 Tutam Dereotu
- 5-6 Adet Mantar
- 1/4 Su Bardağı Ceviz
- 1 Adet Sarımsak
- 3 Su Bardağı Su (arzuya Göre Et Suyu)
- 2 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Pul Biber
- 1 çay Kaşığı Karabiber
Mengen Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye yağı ekleyin ve eritin. Üzerine önce havuçları ekleyin; biraz kavurduktan sonra soğanları,sarımsakları ve mantarları dahil edin.
- Hepsini biraz kavurduktan sonra etleri ekleyin ve yüksek ısıda kavurmaya devam edin.
- Pirinçleri ekleyin.
- Pirinçler saydamlaşana kadar güzelce kavurun.
- Üzerine suyunu ve baharatları ekleyin, kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Suyunu çeken ve demlenen pilavınıza dereotu ve cevizleri ekledikten sonra servis edin. Afiyet olsun!