Yemeklik.com.tr 11 ay önce

Kestane Kebap

Kış mevsimiyle özdeşleşen, sokak lezzetlerinin en nefislerinden biri olan kestane, bu kez evimin mutfağına konuk. Dışarıda yedikleriniz gibi nefis bir köz tadı olmaz, kabuğundan kolay çıkmaz sanıyorsanız işin sırlarını duymaya davetlisiniz. Kestaneleri çizip haşlamadan sıcak suda bekletmek, fırını önceden çok iyi bir şekilde ısıtmak, kestaneleri kurulamadan ıslak bir şekilde fırınlamak işin en en önemli püf noktaları. Adım adım yapım aşamalarıyla karşınızda evde yapabileceğiniz en iyi kestane kebap tarifi karşınızda.

Kestane Kebap Tarifi İçin Malzemeler
  • 500 Gram Kestane
Kestane Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kestaneleri suyun altında güzelce yıkadıktan sonra su dolu bir tabağın içinde en az 30 dakika kadar bekletin.
  2. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.Önceden ısınsın.
  3. Keskin bir bıçak yardımıyla enlemesine olacak şekilde derin bir çizik atın.
  4. Fırın tepsinine ıslak olarak yerleştirin. 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Ardından servis edin. Afiyetler olsun.
Avokadolu Hurmalı Mama

Avokadolu Hurmalı Mama

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Bükme Çörekler

Bükme Çörekler

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
4 Peynirli Fırın Makarna

4 Peynirli Fırın Makarna

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Edirne Köftesi

Edirne Köftesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
10 ay önce
Soslu Biftek

Soslu Biftek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce