Mantar Güveç
Tadına doyamayacağınız bir lezzet. Evinizde güveciniz varsa beklemeden hemen bu tarifi deneyin. Mantar güveç tarifine bayılacaksınız.
Mantar Güveç Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Paket Kültür Mantarı
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Kase Rendelenmiş Kaşar Peyniri
- 1 Tutam Tuz
Mantar Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mantarları saplarından ayırıp nemli bir peçete ile güzelce silin.
- Matarları ve saplarını küp küp doğrayın ve güveçlere doldurun. Azıcık tuz serpin.
- Üzerlerine tereyağı parçacıkları koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırında mantarlar suyunu salıp pişene kadar pişirin.
- En son üzerine kaşarı ekleyip kaşarlar eriyene kadar fırında tutun ve afiyet olsun.