Macaron

Yumuşacık kurabiyesi ve mükemmel kremasıyla dillere destan Fransız lezzeti Macaron tarifi! Haydi sizi mutfağa alalım.

Macaron Tarifi İçin Malzemeler
  • Bezeler için:
  • 1 Adet Yumurta Akı
  • 16 Gram şeker
  • 1/2 çay Kaşığı Tuz
  • 1 Paket Vanilin
  • 32 Gram Badem Unu
  • 70 Gram Pudra şekeri
  • 3 Damla Gıda Boyası
  • Krema için:
  • 2 Yemek Kaşığı Mascarpone Peyniri
  • 1 Yemek Kaşığı Pudra şekeri
  • 1 Tatlı Kaşığı çilek Reçeli
Macaron Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bezeler için yumurta akı, şeker, tuz ve vanilini çırpma kabına alıp katı bir kıvam oluşana kadar çırpın.
  2. Gıda boyasını ekleyip tüm karışım aynı renk olana kadar çırpın. Eğer gıda boyası kullanmak istemiyorsanız bu adımı atlayabilirsiniz. Macaronlarınız bej renkte olacaktır.
  3. Badem unu ve pudra şekerini eleyin ve karışıma ekleyip hamuru söndürmeden spatula ile karıştırın.
  4. Karışımı 1,5 cm'lik yuvarlak olacak şekilde, bir krema torbası yardımıyla yağlı kağıt üzerine dökün.
  5. En az 2 defa tepsiyi tezgaha vurun ve hamurun içerisindeki havanın çıkmasına yardımcı olun.
  6. Bezelerin üstü parmakla dokunulduğunda bulaşmayana ve sertleşene kadar yaklaşık 1 saat oda sıcaklığında dinlendirin.
  7. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında alt üst olarak yaklaşık 15 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.
  8. Kreması için tüm malzemeleri iyice karıştırın ve buzdolabında 1 saat bekletin.
  9. Bezeler tam olarak soğuduktan sonra içlerini krema ile doldurup sandviç haline getirin. Tüketmeden önce en az 2 saat buzdolabında bekletin. Afiyet olsun.
Lor Peynirli Kırma Böreği

Lor Peynirli Kırma Böreği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Rafine Şekersiz Kakaolu Pasta

Rafine Şekersiz Kakaolu Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tavuklu Krep

Tavuklu Krep

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kakaolu Rulo Pasta

Kakaolu Rulo Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Çilekli Pofuduklar

Çilekli Pofuduklar

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce