Yumurta Kapama
Lezzeti tartışılmaz, pratik bir kahvaltılık karşınızda. Bol tereyağında pişen yumurta kapama hem kolaylığı hem de lezzetiyle favorilerinizden olacak.
Yumurta Kapama Tarifi İçin Malzemeler
- 4 Adet Yumurta
- 2 Yemek Kaşığı (silme) Tereyağı
- 1 çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
- 1 çay Kaşığı Nane
- 1 çay Kaşığı Pul Biber
- 1 çay Kaşığı Kekik
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Sarımsak Tozu
Yumurta Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları 10 dakika haşlayalım. Kabuklarını soyup ikiye bölelim.
- Bir tavada tereyağını eritelim. Baharatları ekleyelim.
- İkiye böldüğümüz yumurtaları ters kapatalım. Baharatlı yağdan üzerlerine gezdirelim.