Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #vejetaryen

Şipşak Mantı

Canınız mantı istediğinde çabucak hazırlayabileceğiniz bu tarife bayılacaksınız. Az malzemeli çok lezzetli şipşak patates mantının yapılışına geçelim.

Şipşak Mantı Tarifi İçin Malzemeler
  • 3 Adet Patates
  • 2 Adet Havuç
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Kase Yoğurt
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Kimyon
  • 1 çay Kaşığı Toz Biber
  • Salçalı sos için:
  • 1 Yemek Kaşığı Salça
  • 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
Şipşak Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patates ve havuçları haşlayın, o sırada soğanı doğrayıp geniş bir tavada yağ ile kavurun.
  2. Haşlanan patatesleri ezin, havuçları rendeleyin ve tavadaki soğanla buluşturup baharatlandırın. Az kavurun, ılıdıktan sonra top top yuvarlayıp servis tabağına alın.
  3. Üzerine çırpılmış yoğurdu ve salça sosunu dökün ve mantınız hazır. Afiyetle yiyin.
Çikolata Soslu Kurabiye

Çikolata Soslu Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pastırmalı Börek

Pastırmalı Börek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kabak Dilimleri

Kabak Dilimleri

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yalancı Kalamar

Yalancı Kalamar

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Karamelize Bisküvili Manolya Tatlısı

Karamelize Bisküvili Manolya Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce