Yemeklik.com.tr 11 ay önce

Lokum

Bayram olmadan da lokum yapılıyor mu? Yapılıyor. Bu az malzemeli lokum tarifi sayesinde misafirlerinize lokmalık nefis lezzetler sunacaksınız.

Lokum Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Litre Süt
  • 2 Yemek Kaşığı Irmik
  • 2 Yemek Kaşığı Un
  • 3 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 3-4 Yemek Kaşığı şeker
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 çay Bardağı Ceviz
  • 2 Su Bardağı Hindistan Cevizi
Lokum Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Süt bütün malzemelerle birlikte pişer. Ceviz, Hindistan cevizi ve tereyağını ekleyip arada karıştırılır; kabuk tutmaması lazım.
  2. Soğuduktan sonra üzerine streç kapatıp buzdolabında birkaç saat dinlendirilip Hindistan cevizi dökülmüş tabağa kaşıkla lokum büyüklüğünde koyup bulanır.
  3. Elimizle şekil verip üstüne fındık, badem ya da ceviz ile süsleyip buzdolabında açık olarak bir gün bekletilir. Bu dışının kuruyup sertleşmesini sağlıyor ve lokum kıvamında oluyor. Daha sonra kapaklı bir kaba koyup bir hafta civarı muhafaza ediliyor.
Avokado Humuslu Tavuk Carpaccio

Avokado Humuslu Tavuk Carpaccio

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kahveli Kuru Meyveli Kek

Kahveli Kuru Meyveli Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kakaolu Badem Ezmesi

Kakaolu Badem Ezmesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Su Dolu Baloncuk

Su Dolu Baloncuk

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Peynir Ekmeği

Peynir Ekmeği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce