Lokmalık El Açması Börek

2023-09-20 18:58:58 - Yemeklik.com.tr

Merhabalar arkadaşlar. Çıtır çıtır, pul pul dökülen, mini el açması börekler hazırladım bugün. Öyle lezzetli oldu ki, üçer beşer nasıl yedik anlatamam. El açması diye gözünüz korkmasın çok ama çok kolay açılıyor yeter ki evinizde ufak bir oklavanız yada merdaneniz olsun.

Lokmalık El Açması Börek Tarifi İçin MalzemelerLokmalık El Açması Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Öncelikle patatesleri iyice yumuşayana kadar haşlayalım. Kabuğunu soyduktan ve dilimledikten sonra haşlarsanız çok daha hızlı haşlanır.
  2. Çatal yardımı ile ezelim. Bir tavaya soğanı küp doğrayıp alalım. Zeytinyağ ekleyelim ve pembeleşene kadar kavuralım.
  3. Ezilmiş patatesin içine kızarmış soğanı ve baharatları ekleyerek karıştıralım. Bir kenarda bekletelim; hamura başlayalım.
  4. Tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp yumuşak bir hamur elde edelim. Bekletmeden 10 beze yapalım. Her bezeyi nişasta serpe serpe tabak büyüklüğünde açalım, arasına tereyağı sürerek üst üste koyalım.
  5. En üste tereyağı sürmüyoruz, tepsiye aldığımız 10 kat hamuru dolaba koyalım. Yağın donması için 15-20 dakika bekletelim.
  6. Dolaptan çıkarınca hamurumuzu oklava ya da merdane yardımıyla genişçe kare şekilde açalım, çok kalın olmamasına dikkat edelim.
  7. Kareler halinde kesip ortalarına patatesli harçtan koyalım ve elimizde yuvarlayarak kapatalım. Fırın tepsisine dizip yumurta sarısı sürelim.
  8. Çörek otu ya da susam serpip 200 derece fırında 20-25 dakika kızarana kadar pişirelim. (Dilerseniz daha büyük kareler kesebilirsiniz ben tek lokmalık olması için küçük kestim) Afiyet şifa olsun.

Daha Fazla Gönderi