Saray Çorbası

2023-09-20 19:01:39 - Yemeklik.com.tr

Osmanlı mutfağından bizlere kadar gelen miras bir çorba tarifi ile karşınızdayız. Adından da anlaşılacağı üzerine saraylılara layık bir bir tarif bu. Tavuk eti kullanıyoruz, besleyici bir de terbiyesi var.

Geleneksel tatları sevenler için muhakkak denenmesi gereken bir seçenek olduğunu düşünmekle beraber tavuğun sadece etini değil suyunu da kullandığımız için oldukça israfa karşı ve sağlıklı da. Bağışıklık sistemimizi güçlendirmemiz gereken bugünlerde evlerinize şifa getirecek; bunu yaparken de lezzetten de tabiki taviz vermeyecek bu çorbayı denemek için sizi şöyle mutfağa alalım!

Afiyetler olsun!

Saray Çorbası Tarifi İçin MalzemelerSaray Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tavukları, defne yaprağını, karabiber ve havucu bir tencereye alın. Üzerine suyunu ekleyip haşlamaya bırakın.Haşlanan tavukları tencereden alın. Tavuk suyunu süzün.
  2. Ayrı bir kapta yumurta sarısı, yoğurt, limon suyu ve unu karıştırın. Tavuk suyundan bir bardağı terbiyeye ekleyin ve güzelce karıştırın.
  3. Haşlanan tavukları minik minik doğrayın ve tencereye alın.
  4. Üzerine 5 su bardağı varsa tavuk suyunu yoksa normal suyu ekleyin.
  5. Terbiyeyi de tencereye ilave edip kaynayana kadar karıştırın. Tuzunu ekleyip bir taşım daha kaynatın.
  6. Üzerine tereyağında toz biberi kızdırıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi