Çırpma

2024-02-28 07:59:17 - Yemeklik.com.tr

Ege bölgesine gidildiğinde yeşil sebzelerin tariflerde daha sık kullanıldığı görülür. Doğanın bize sunduğu bu nefis kök sebzelerin başında ise ıspanak gelir. Ispanaklı börekten ıspanaklı yumurtaya, salatadan yemeğe kadar birçok enfes tarifin ana malzemesidir. Bugün sizin için Ege bölgesinde çok sevilen ve yapımı kolaylığıyla herkesin yapabileceği çırpma tarifini hazırladık. Orijinaline sadık kalarak yapılan bu enfes tarifi mutlaka deneyin.

Çırpma Tarifi İçin Malzemeler Üzeri için: Çırpma Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Ispanağı yıkayın, temizleyin ve ince ince kıyın. Ardından bir süzgeçte kurumaya bırakın.
  2. Taze soğanı da ince kıyın ve kuruyan ıspanaklarla karıştırın. Ayrı bir kapta unu ve suyu boza kıvamına gelene kadar çırpın. Kıvam alınca içine tuzu ekleyin.
  3. Geniş bir tepsiyi yağlayın ve içine boza kıvamındaki karışımın yarısından fazlasını yayın.
  4. Üzerine ıspanaklı karışımı eşit şekilde yayın. Ardından kalan boza kıvamındaki hamuru da üzerine dökün. Eğer karışım çok kıvamlıysa biraz daha su ekleyerek akışkan hale getirebilirsiniz.
  5. Yumurta sarısı ve zeytinyağını karıştırın, hamurun üzerine sürün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
  6. Biraz dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi