Çikolatalı Açma

2023-09-21 10:15:56 - Yemeklik.com.tr

Öyle bir tarif olsun ki yanına bir fincan çay, bir kupa kahve veyahut bir bardak ılık süt ile tüketin ve bir anda içinizi ısıtsın ister miydiniz?

En güzellerimizden çikolatalı açma tarifi bu tanımları aşıyor bile bizce. Günün her saati keyifle tercih edebileceğiniz biz diyelim çörek siz diyin yumuşacık bir hamur işi olan leziz tarifimiz mutfağa girip bir kez deneyen herkesin aklını başından alacak, bahse varız!

Eğer sizlerde çikolatalı tariflerden, pamuk gibi hamur işlerinden, basit ama estetik görünümüyle herkesi büyüleyen çay saati tariflerinden hoşlanıyorsanız bizden söylemesi çok doğru bir yerdesiniz!

Mayalı ve inanılmaz doyurucu bu açmayı denemeyen kalmasın. Afiyet olsun!

Çikolatalı Açma Tarifi İçin MalzemelerÇikolatalı Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Derin bir kaseye ılık süt, kuru maya ve toz şekeri ekleyin, karıştırın. Üzerini kapatıp yaklaşık 10 dakika mayanın aktif olması için kenarda bekletin.
  2. Ardından sıvı yağı ekleyin.
  3. Yumurta beyazlarını ekleyin.
  4. Son olarak un ve tuzu ekleyin. Elinize yapışmayacak türden yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üstünü nemli bir bezle kapatıp mayalanması için 1 saat kadar bekletin.
  5. Dinlenmiş ve mayalanmış olan hamurdan dilediğiniz büyüklükte bezeler ayırın.
  6. Bezeyi elinizle genişletin ve içerisine 1 yemek kaşığı kadar çikolatayı sürün.
  7. Çikolata sürdüğünüz bezeyi uzunlamasına rulo şeklinde sarın.
  8. Sardığınız ruloyu dikey olarak ortadan ikiye kesin ve birbirine dolayın.
  9. Hamuru spiral gibi içe doğru sararak görünüm verin. Burada ortasını boş bırakıp daha klasik bir şekil de elde edebilirsiniz.
  10. Şekil verdiğiniz açmaları tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarılarını sürün. Fındık içlerini üzerine serpin. 10 dakika tepsi mayası için bekletin.
  11. Alt-üst ayarlı fansız fırında 180 derecede 35 dakika açmaların üzeri kızarana kadar pişirin.
  12. Çikolatalı açmalar hazır. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi