Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #tavuk

Limonlu Tavuk

Yağda kızartmadan, kalorisini artırmadan lezzetli tavuklara ulaşmanın yolu, limonlu tavuk tarifinden geçiyor. Haydi bu enfes tarifle misafirleri ve ev halkını şaşırtın!

Limonlu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
  • 4 Adet Tavuk Baget
  • 1 Adet Limon Suyu
  • 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
  • 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Tatlı Kaşığı Karabiber
  • 1 Tatlı Kaşığı Dağ Kekiği
Limonlu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Öncelikle tavuklarımızı yıkayıp en üst deri kısımlarını kağıt havlu yardımıyla çıkarıyoruz.
  2. Tavukları yine kağıt havlu yardımıyla kurutup üzerine çizikler atıyoruz.
  3. Bir kasede tüm malzemeleri karıştırıp tavukları da ekleyip buzdolabında en az yarım saat bekletiyoruz.
  4. Beklettiğimiz tavuklarımızı yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp 200 derecede yaklaşık 30 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  5. Limon dilimleriyle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Piliç Tava

Piliç Tava

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Köme Çorbası

Köme Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Ekşili Kuru Patlıcan Dolması

Ekşili Kuru Patlıcan Dolması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pizza Tadında Kahvaltılık Börek

Pizza Tadında Kahvaltılık Börek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Bebe Bisküvili Muzlu Manolya

Bebe Bisküvili Muzlu Manolya

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce