Gelik Pilavı

Dereotu, mantar, bezelye... Bir araya gelince pilavların en güzeli oluyor. Karşınızda: Gelik pilavı tarifi. Hazırlaması oldukça pratik olan tarifimiz, mis gibi kokup evi enfes kokular ile doldurması gibi bir özelliğe de sahip. Mutfağa buyurun ve sevdiklerinizi daha fazla bekletmeyin.

Gelik Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Su Bardağı Baldo Pirinç
  • 6 Adet Kültür Mantarı
  • 1 Tutam Dereotu
  • 1 Su Bardağı Haşlanmış Bezelye
  • 3 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Tutam Tuz
  • 1 Tutam Karabiber
  • 4 Su Bardağı Sıcak Su
Gelik Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tereyağını eritin, küp doğranmış mantarları kavurun, pirinçleri yıkadıktan sonra tencereye ilave edin ve kavurun.
  2. Dereotu ve haşlanmış bezelyeyi de ekleyerek bir miktar daha kavurun.
  3. Tuz, karabiber ekleyerek pirincin cinsine göre (kendi ölçünüzde) su ekleyip kapağını kapatın.
  4. Piştikten sonra üzerine kağıt havlu veya temiz bir bez sererek 20 dakika dinlendirin. Afiyet olsun.
Sebzeli Tencere Kebabı

Sebzeli Tencere Kebabı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Fit Kek

Fit Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yumuşacık Yağsız Kek

Yumuşacık Yağsız Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Pratik Tam Buğday Ekmeği

Pratik Tam Buğday Ekmeği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yeşil Mercimekli Hamur Çorbası

Yeşil Mercimekli Hamur Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce