Çılbır

Üzerine her sarımsaklı yoğurt dökülen yemek çılbır değildir. Hakiki çılbır: su, tuz, yumurta, yoğurt, sarımsak, tereyağı ve pul biberle yapılır. Hazırlaması oldukça pratik, tadı ise şahane olan çılbır tarifi için sizleri mutfağa kadar alalım. Şimdiden ellerinize sağlık.

Çılbır Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Litre Su
  • 1 Silme Tatlı Kaşığı Tuz
  • 4 Adet Yumurta
  • 6 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Çılbır Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Derin ve geniş bir tencereye su ve tuzu ilave edip kaynatıyoruz. Suyumuz kaynayınca ocağın altını kısıp yumurtaları suya yakın kırıyoruz.
  2. Akı beyazlaşınca, sarıları rafadan olacak şekilde iken delikli bir kepçe ile alıp servis tabağına koyuyoruz.
  3. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp erittiğimiz tereyağı ve pul biberi yoğurdun üzerine döküp afiyetle yiyoruz.
Bal Kabaklı ve Kahveli Smoothie

Bal Kabaklı ve Kahveli Smoothie

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kavun Tatlısı

Kavun Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Trileçe

Trileçe

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Tuzlu Yulaflı Toplar

Tuzlu Yulaflı Toplar

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kurutulmuş Biber Kavurması

Kurutulmuş Biber Kavurması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce