Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #pilav

Limonlu, Karidesli, Kabaklı Risotto (Risotto al limone con gamberi e zucchine)

Bir tarafta limonlu risotto tarifinde kullanmak üzere hazırlanan limonlu tereyağı diğer yanda risottoya tat katmayı bekleyen temizlenmiş karides ve doğranmış kabaklar... Kendi mutfağınızda İtalyan şeflere taş çıkartacağınız bir risotto tarifi bu. Mezzaluna menüsünün öne çıkan lezzetlerinden biri olan "Risotto al limone con gamberi e zucchine"yu mutlaka denemelisiniz.

Yemeklik.com.tr özel çekiminde şefinden püf noktalarını öğrendiğimiz risotto tarifini, diğer Mezzaluna tarifleriyle birlikte sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Limonlu, Karidesli, Kabaklı Risotto (Risotto al limone con gamberi e zucchine) Tarifi İçin Malzemeler
  • Limonlu tereyağı için:
  • 50 Gram Tereyağı
  • 1 Adet Orta Boy Limon
  • 10 Gram Kuru Soğan
  • 1 Diş Sarımsak
  • 1 Adet Defne Yaprağı
  • 2 Gram Tane Karabiber
  • Risotto için:
  • 400 Gram Risotto Pirinci
  • 30 Gram Kuru Soğan
  • 40 Gram Zeytinyağı
  • 4 Cl. Beyaz şarap
  • 1 Litre Su
  • 50 Gram Limonlu Tereyağı
  • 240 Gram Temizlenmiş Karides
  • 120 Gram Kabak
  • 40 Gram Parmesan
  • 1/4 çay Kaşığı Tuz
  • 1/2 çay Kaşığı Taze çekilmiş Tane Karabiber
Limonlu, Karidesli, Kabaklı Risotto (Risotto al limone con gamberi e zucchine) Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Limonlu tereyağ hazırlamak için; kuru soğan ve sarımsağı küçük küpler halinde doğrayın. Tarifte yer alan tereyağının bir kısmını sos tenceresinde eritin. Doğranmış soğan ve sarımsakları kavurun.
  2. Tane karabiber, defne yaprağı ve taze sıkılmış limon suyu ekleyip kısık ateşte çektirin. Ocaktan aldığınız karışıma kalan soğuk tereyağını katıp erittikten sonra süzerek kullanın.
  3. Risotto için; küçük parçalar halinde doğradığınız kuru soğanları zeytinyağında kavurun. Risotto pirincini ekleyip birlikte kavurun.
  4. Beyaz şarap ile ıslatıldıktan sonra tuz ve azar azar su ekleyerek 20 dakika kısık ateşte pişirin.
  5. Küp şeklinde doğranmış kabak ve temizlenmiş karidesleri katıp pişirme işlemini sürdürün.
  6. Ocaktan aldığınız risottoyu; limonlu tereyağı, rendelenmiş parmesan peyniri, taze çekilmiş tane karabiber ve ince kıyılmış maydanozla karıştırıp sıcağı sıcağına servis edin.
Meyveli Pankek

Meyveli Pankek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Borsch Çorbası

Borsch Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Sosisli Sarma Poğaça

Sosisli Sarma Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Portakal Şekerlemeli Ay Çöreği

Portakal Şekerlemeli Ay Çöreği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çikolata Parçacıklı Muzlu Ekmek

Çikolata Parçacıklı Muzlu Ekmek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce