Etsiz yemek alternatiflerinin birçoğu sizi yerken pek mutlu etmiyorsa, karnınızı tok hissetmiyorsanız, sizinle paylaşmak istediğimiz çok ekonomik, yapımı çok kolay, pişme süresi pek de uzun olmayan, en önemlisi de oldukça doyurucu enfes bir tarifimiz var. Sonbahar ve kış aylarının en sevilen sebzelerinden biri olan lahanayla yapabileceğiniz en pratik tariflerden de biri o. Karşınızda nefis mi nefis: Lahana kavurması tarifi!
Üzerine yoğurt gezdirip, hafif ve doyurucu bir öğüne dönüştürmeniz mümkün. İşin sırrı lahanaların hepsini birden atmadan, azar azar ilave ederek kavurmakta saklı. Bu şekilde tencerenize sığıp, tam kıvamında pişecek. Eğer oldukça geniş bir tava ya da tencere kullanıyorsanız bu adımı atlayarak tüm lahanayı bir arada ilave etme şansına da sahipsiniz. Zeytinyağı ve tuz miktarını damak zevkinize göre ayarlayarak hazırlayabileceğiniz bu tarife dilerseniz pirinç ve et de ilave edebilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık!
Lahana Kavurması Tarifi İçin Malzemeler