Kusursuz Elmalı Kurabiye

2024-09-05 07:05:21 - Yemeklik.com.tr

Mis gibi elma ve tarçın kokusuyla evi saran elmalı kurabiye tarifim, hem yapımı kolay hem de tadı enfes bir lezzet sunuyor. İç harcını hazırlarken elmaların suyu tamamen çekene kadar pişirip, ceviz ve tarçınla zenginleştiriyorum.

Hamurun kıyır kıyır olmasını sağlamak için yoğurma işlemini kısa tutup, hamuru dolapta dinlendiriyorum. Fırında pişen kurabiyelerin üzeri kızardığında, birazcık dinlendirip üzerine bolca pudra şekeri serpiyorum. Çay saatlerinde veya tatlı bir mola vermek istediğinizde, bu kurabiyeler her lokmada mutluluk vaat ediyor. Haydi hemen mutfağa bu enfes tarifin tadını çıkarmaya.

Kusursuz Elmalı KurabiyeTarifi İçin MalzemelerKusursuz Elmalı KurabiyeTarifi Nasıl Yapılır?
  1. Harç için elmaları rendenin kalın tarafı ile kabuklarıyla beraber rendeleyin. Rendelediğiniz elmaları bir tavaya alın ve şekeri de ekleyip orta ateşte elmalar yumuşayıp suyu bitene kadar pişirin.
  2. Pişen elmalara dövülmüş cevizleri,tarçını ve tereyağı ekleyip karıştırın. Harcı tamamen soğuyana kadar dinlendirin. Harç ne kadar soğuk olursa o kadar iyi sonuç alırsınız.
  3. Hamur için yumuşak tereyağı, sıvı yağ,yumurta ve pudra şekerini geniş bir kasede karıştırın. Karışıma unu azar azar ekleyip ele yapışmayan ve sıkı bir hamur olana kadar yoğurun. Daha kıyır kıyır bir sonuç için hamur kıvam aldıktan sonra yoğurma işlemini sonlandırın. Hamurun dışını streç filmle kaplayın ve 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  4. Dinlenen hamurdan 40-50 gram ağırlığında yaklaşık iri ceviz boyutunda parçalar kopartın ve avucunuzda yuvarlayın. Hamuru bir yağlı kağıdın arasına koyup üzerine kesme tahtası gibi geniş ve düz yüzeyli bir nesne ile bastırın. Oluşan yuvarlak hamurun ortasına bolca elmalı harç koyup yağlı kağıt yardımı ile hamuru sıkıca yuvarlayın.
  5. Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirip önceden ısıtılmış 190 derecelik sıcak fırında tabanı ve üzeri renk alana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
  6. Fırından çıkan kurabiyeleri oda sıcaklığında 15 dakika dinlendirip ardından üstlerine dilediğiniz kadar pudra şekeri serpip servis edin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi