Tiramisu Güllaç

2023-09-30 11:58:27 - Yemeklik.com.tr

Bu tarifle daha önce hiçbir yerde karşılaşmamış olabilirsiniz. Yemeklik.com.tr farkıyla harika bir tatlıyı daha sizlerle buluşturmaktan ötürü mutluyuz. Güllaç sevmeyenlere bile keyifle yedirtecek, tadı damağınızda kalacak bu güzel güllaç gerçekten de tiramisu tadında!

Kahveli bir sütle ıslatılan güllaç yapraklarını, labneli enfes bir kremayla buluşturuyoruz. Buzdolabında da dinlenince tadına doyum olmayan bir tatlı hazır oluyor. Şimdiden afiyet olsun!

Tiramisu Güllaç Tarifi İçin MalzemelerTiramisu Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Muhallebi için; tencereye unu, yumurtayı ve şekeri alın.
  2. Üzerine sütü ekleyin ve ocağa almadan güzelce çırparak homojen hale getirin.
  3. Ocağa alın ve kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alın, vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın.
  4. Şerbet için; tencereye şekeri ekleyin.
  5. Üzerine sütü ilave edin. Süt kaynadıktan sonra kahveyi ekleyin ve çırparak 2-3 dakika daha ocakta tutun. Süt aşırı kaynar olmamalı, parmağınızı sokunca 4-5 saniye kalabiliyor seviyedeyse olmuş demektir.
  6. Kenara aldığınız kremanın üzerine peynirleri ekleyin ve pürüzsüz olana dek çırpın.
  7. Tepsiye önce yarım kepçe kahveli şerbetten dökün. Güllaç yapraklarını boyutuna uygun elinizle parçalayarak ya da keserek üzerine ekleyin.
  8. Bir güllaç yaprağını ekledikten sonra üzerine kahveli şerbetten bir kepçe ekleyin, kuru yeri kalmasın. İkinci güllaç yaprağını da yerleştirin ve aynı işlemi tekrarlayın.
  9. Kremanızı bu kata güzelce yayın.
  10. Kremanın üzerine de yine aynı şekilde iki güllaç yaprağını şerbetten dökerek yerleştirin. Buzdolabına alın ve 3-4 saat dinlendirin.
  11. Dinlendikten sonra kakao serpin ve kahve çekirdekleriyle süsleyin.
  12. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi