Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #corba

Kuşkonmaz Çorbası

Eski Mısır’da tedavi amaçlı kullanılan vitamin deposu kuşkonmazı, garnitür olarak kullanmak yerine yapımında kullanıyoruz.

Diğer sebzeler gücenmesin. Renk ve tatlarını vermesi için patates, havuç gibi sebzeleri çorbaya katıp blenderdan geçirdikten sonra da servis edebilirsiniz.

Kuşkonmaz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Demet Kuşkonmaz
  • 3 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1,5 Yemek Kaşığı Un
  • 5 Su Bardağı Et Suyu
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1/4 çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
  • 1/2 çay Kaşığı Taze çekilmiş Tane Karabiber
  • 1 çay Kaşığı Tuz
Kuşkonmaz Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bol suda yıkadığınız kuşkonmazların dış kabuklarını bir soyacak yardımıyla ince bir şekilde soyun. Halka halka doğrayın.
  2. Tereyağını derin bir tencerede eritin. Doğradığınız kuşkonmazları, tereyağında 3-4 dakika kadar kavurun.
  3. Çorbaya kıvamını ve tadını verecek olan unu ekledikten sonra kokusu çıkıp, hafif bir renk alana kadar kısık ateşte kuşkonmazlarla birlikte kavurun.
  4. Kavrulan una süt ve et suyunu azar azar ekleyip, bir çırpıcı yardımıyla çorbayı karıştırın. Taze çekilmiş tane karabiber, tuz ve kırmızı biberi katın.
  5. Kısık ateşte kıvam alana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Servis kaselerine aldığınız çorbayı, sıcak olarak servis edin. Şifa niyetine sevdiklerinizle paylaşın.
Pratik Çikolatalı Kurabiye

Pratik Çikolatalı Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Nektarinli Semizotu Salatası

Nektarinli Semizotu Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Sütlü Patates Çorbası

Sütlü Patates Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Süslü Yılbaşı Kurabiyeleri

Süslü Yılbaşı Kurabiyeleri

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pastacı Kremalı Şekerpare

Pastacı Kremalı Şekerpare

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce