Kuru Üzümlü Kurabiye

2023-09-17 01:05:42 - Yemeklik.com.tr

Kurabiyeye tadını veren kuru üzümlerin içinde saklı olduğu, rendelenmiş Hindistan cevizinin gevreklik ve kıvam kattığı kuru üzümlü kurabiye tarifi, dumanı üzerinde bir bardak çay ile kendine geliyor. Hemen hemen hepimizin küçüklüğünden beri en çok yediği kurabiye olma unvanına da sahip olan kuru üzümlü kurabiye ile misafirlerinize nostalji yaşatabilirsiniz. Kuru üzümlü kurabiyenin kolaylıkla hazırlanması da onun çok sevilen bir kurabiye olmasında oldukça etken Lafı fazla uzatmadan yemeye kıyamayacağınız kadar nefis kokan tarifimize geçelim.

Kuru üzümlü kurabiye hazırlabileceğiniz en şahane kıvamlı ve küçük büyük herkesin bayılarak yiyebileceği tariflerin başında geliyor. Kısa sürede hazırlayabileceğiniz , davetsiz gelen misafirleri memnun edeceğe benziyor. O zaman haydi başlayalım! Şimdiden ellerinize sağlık.

 

Kuru Üzümlü Kurabiye Tarifi İçin MalzemelerKuru Üzümlü Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kurabiye hamurunu hazırlamak için; yumurta sarıları, oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı ve pudra şekerini bir karıştırma kabına aldıktan sonra krema halini alana kadar karıştırın.
  2. Kurabiyelere kıvam ve gevreklik verecek Hindistan cevizini de kattıktan sonra karıştırma işlemini sürdürün.
  3. Elenmiş un ve kabartma tozunu azar azar kattıktan sonra tüm malzemeler toparlanana kadar kurabiye hamurunu elinizle yoğurun.
  4. Sap kısımlarını ayıkladığınız kuru üzüm tanelerini hamura katıp, eşit olarak dağılmalarını sağlayın.
  5. Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın. Hazırladığınız kurabiye hamurundan bir dondurma kaşığı ile şekil vererek aldığınız kurabiye hamurlarını fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
  6. Arzuya göre üzerlerine yumurta sarıp sürüp, Hindistan cevizi serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 18-20 dakika kadar pişirin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Daha Fazla Gönderi