Kuru Patlıcan Dolması
Yöresel lezzet seviyorsanız, pratik ve lezzetli bir tarif ile sizleri tanıştıralım. Karşınızda: Kuru patlıcan dolması tarifi. Hazırladıktan sonra yanında bir kase yoğurt ile muhteşem bir ikili olacak dolma tarifimiz için sizleri mutfağa kadar alalım. Ellerinize sağlık.
Kuru Patlıcan Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 20 Adet Kuru Patlıcan
- 1,5 Fincan Baldo Pirinç
- 2 Adet Soğan
- 3 Diş Rendelenmiş Sarımsak
- 1,5 Tatlı Kaşığı Acı Biber Salçası
- 2 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
- 1/2 çay Bardağı Zeytinyağı
- 1/2 çay Bardağı Nar Ekşisi
- 1 çay Kaşığı Nane
- 1 çay Kaşığı Sumak
- 1 çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1 çay Kaşığı Isot
- 1 çay Kaşığı Tuz
Kuru Patlıcan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları 10-15 dakika kaynayan suda haşlayalım. (yırtılacak kadar yumuşamasına dikkat edin.)
- Ardından tüm harçları iyice karıştırın ve patlıcanların içine pay edin.(çok dolmasın içi)
- Ağız kısmını 2 taraftan bastırarak kapatın.
- Tencereye bir birinin üzerine gelecek şekilde hafif yayılarak dizilir.
- 1,5 pirinç ölçüsü kabı ile su eklenir.
- Üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirilir ve pişirmeye alınır.
- İster soğuk olarak ister ılık tüketin. Afiyet olsun.