Kuru Domates ve Pırasalı Tam Buğday Poğaça
2023-09-20 19:07:14 - Yemeklik.com.tr
Çok hafif bu lezzet ile hem kahvaltılarınızı hem de çay saatlerinizi güzelleştirebilirsiniz. Fazlasını buzluğa atıp dilediğiniz zaman tavada ısıtarak tüketebilirsiniz.
Haydi başlayalım.
- 3 Sap Pırasa
- 1 Tutam Dereotu
- 1 Avuç Kuru Domates
- 1 Kase Lor Peyniri
- 1/2 Kase Beyaz Peynir
- 3 çorba Kaşığı Zeytinyağı
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 2 Adet Yumurta
- 2 çorba Kaşığı Yoğurt
- 3 Su Bardağı Tam Buğday Unu
- 1 Tatlı Kaşığı Susam Ve çörek Otu Karışımı
- Yumurta ile yoğurtu iyice karıştırın.
- Zeytinyağını ekleyin karıştırın.
- Sebzeleri yıkayıp kurutun ve ince ince doğrayın.
- Beyaz peyniri ezin ve lor peyniri ile birlikte ekleyin, karıştırın ve biber salçasını ekleyin tekrar karıştırın.
- Tuzu ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırdıktan sonra unu yavaş yavaş karıştırarak ilave edin, elinizle yoğurun.
- Normal poğaça hamurundan biraz daha yapışkan bir hamur elde edin.
- 30 dakika oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın, dinlenen hamura dilediğiniz gibi şekil verin.
- Fırına tepsisine aralıklı dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susamı ekleyin.
- 180 derecede yaklaşık 25 dakika pişirin.