Kadayıf Dolması

2023-09-17 00:56:04 - Yemeklik.com.tr

Erzurum'un en meşhur ne diye sorsalar 'kadayıf dolması' diye mutlulukla bağıracak kaç kişiyiz?

Tel kadayıfın Erzurum'da aldığı en lezzetli hallerinden biridir kadayıf dolması. Ceviz içiyle sarılıp, yumurtaya bulandıktan sonra kızartılan ve şerbetli olarak servis edilen tatlı Erzurum'un sembolleri arasında yerini çoktan almış.

Öncelerde ayında iftar sofralarında sıklıkla tüketilen tatlı, günümüzde her gün sevilerek yeniliyor.

Videolu tarifimizi aşağıya bırakıyoruz. Lezzetli sofralarınıza tat katması dileğiyle, afiyet olsun!

Kadayıf Dolması Tarifi İçin MalzemelerKadayıf Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tatlının şerbeti için; toz şeker ve suyu derin bir karıştırma kabına alın. Toz şeker eriyene kadar karıştırdığınız şerbet karışımını ocağa alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın.
  2. Yaklaşık 15-20 dakika kadar kaynayan ve kıvam alan şerbete limon suyu ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Soğuması için cam bir kaseye alıp bir kenarda bekletin.
  3. Oldukça taze olan tel kadayıfları küçük parçalara ayırmadan elinizle hafif bir şekilde açın.
  4. Havalandırdığınız ve tel tel açtığınız tel kadayıfları yumurta büyüklüğünde öbeklere ayırın.
  5. Mutfak tezgahı üzerinde dikdörtgen bir yufka gibi ince bir kat halinde tel tel açtığınız kadayıfın orta kısmına iri parçalar halinde ceviz içi yerleştirin. Kenar kısımlarını içe doğru katladıktan sonra rulo şeklinde sarın.
  6. Kadayıflar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Yumurtaları geniş bir kasede çırpın.
  7. Ayçiçek yağını derin bir tencereye alın ve kısık ateşte kızdırın. Hazırladığınız kadayıf dolmalarını tek tek çırpılmış yumurtaya buladıktan sonra kızmaya başlayan yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın.
  8. Kızaran tatlıları bir kevgir yardımıyla aldıktan sonra soğumuş olan şerbetin içine bırakın. Şerbetini içmesi için kısa bir süre şerbet karışımında bekleyen tatlıları sevdiklerinizle paylaşın.

Daha Fazla Gönderi