Küfta Bozbaş
2023-09-20 19:13:12 - Yemeklik.com.tr
Bugünün tarifi, Azerbaycan mutfağından herkesin daha iyi bildiği bir yemek olan kufta-bozbaş olacak. Bu, Azerbaycan mutfağının ana yemeklerinden biridir - patates ve et ile birlikte hazırlanan tariftir.
Küfta Bozbaş Tarifi İçin Malzemeler- Köfte için:
- 1/2 Kilogram Dana Eti
- 1 Adet Soğan
- 1/3 Su Bardağı Pirinç
- 1 çay Kaşığı Kuru Nane
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1/4 çay Kaşığı Biber
- 4 Adet Küçük Boy Kuru Erik
- Sosu için:
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 3 Adet Patates
- 1 Adet Soğan
- 1/4 çay Kaşığı Zerdeçal
- 1/2 çay Kaşığı Tuz
- Köfteleri hazırlamak için tüm et malzemelerini (kuru erik hariç) geniş bir kapta elinizle karıştırın. Karışımdan 4 büyük yuvarlak köfte yapın. Ortasından bastırın. Her köftenin ortasına kuru erik koyun ve tekrar yuvarlayın.
- Sos için orta boy bir tencerede yağı kızdırın, ince doğranmış soğanı ardından salçayı ekleyin ve karıştırın. Ardından 5 su bardağı suyu ekleyip kaynamasını bekleyin.
- Köfteleri tek tek tencereye koyun. Tencereyi açık bırakın ve 10 dakika pişirin.
- Patates ve zerdeçal ekleyin. Tat vermek için tuz ve karabiber ekleyin. Kaynattıktan sonra ısıyı azaltın, tencerenin kapağını kapatın ve 40 dakika pişirin. Dilerseniz üzerine kuru nane serpebilirsiniz.