Salatalık Kimchi (Ol Kimchi)

2023-09-17 01:08:09 - Yemeklik.com.tr

Salatalık Kimchi, taze ve çıtır salatalıkların fermente edilmesiyle elde edilen bir tarif. Kore da diyebiliriz. Salatalıklar doğranıyor, ardından baharatlı bir karışım olan kimchi sosuyla birlikte fermente ediliyor.

Bu sos, acı biber, sarımsak, zencefil, soya sosu ve diğer baharatların mükemmel bir uyumunun göstergesi. Fermente süreci boyunca, salatalıklar bu baharatlı karışımın etkisiyle lezzet kazanıyor ve ekşi, baharatlı ve hafif acı bir tada sahip oluyorlar. Diğer birçok birlikte keyifle tüketildiğini biliyoruz. Üstelik o kadar kolay ki..Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!

Salatalık Kimchi (Ol Kimchi) Tarifi İçin MalzemelerSalatalık Kimchi (Ol Kimchi) Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Salatalıkları yıkadıktan sonra uzunlamasına ortadan ikiye kesin, ardından tekrar ortalarından uzunlamasına ikiye bölün ve son olarak her bir parçayı enine iki parçaya ayırın. Kestiğiniz salatalıkları bir kaseye alın ve tuzla harmanlayıp 15 dakika bekletin.
  2. Salatalıklar beklerken ayrı bir kasede sos için çok ince bir rende ile sarımsak, taze zencefil ve elmayı rendeleyin. İçine pul biberle birlikte fish sosu da ekleyin.
  3. Havucu çok ince şeritler halinde kesin. Taze soğanları salatalıklarla benzer boylarda kesmeniz yeterli olacaktır.
  4. Salatalıkların suyu çıktıktan sonra bolca soğuk suyla yıkayın ve iyice süzün. Süzdüğünüz salatalıkları sos, havuç ve taze soğanla birlikte harmanlayın.
  5. Hazırladığınız salatalık kimchisini bir kavanoza koyup bir hafta boyunca yemeklerin yanında tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi