Kremalı Mantarlı Makarna ve Kekikli Tavuk
Bu lezzete bayılacaksınız. Kremalı mantarlı ve kekikli tek tabakta birleşerek dışarıda yedikleriniz kadar lezzetli olacak.
Kremalı Mantarlı Makarna ve Kekikli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Paket Penne Makarna
- 500 Gram Kuşbaşı Tavuk Göğsü
- 400 Gram Mantar
- 1 Kutu Krema
- 2 Tatlı Kaşığı Tereyağı
- 1 çay Kaşığı Kekik
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1/2 çay Kaşığı Karabiber
Kremalı Mantarlı Makarna ve Kekikli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle makarnayı klasik haşlıyoruz.
- Tavukları 2 yemek kaşığı sıvı yağda biraz kızartıyoruz.
- Tavuklar ve makarna olurken aynı zamanda mantarları çok ufak olmayacak şekilde dörde bölüyoruz. (Pişirirken suyunu verecek ve küçülecek.)
- Mantarlarımızı 2 tatlı kaşığı tereyağını tavada eritip üstüne koyuyoruz, mantarların suyunu salıp kızarmasını bekliyoruz.
- Suyunu salıp kızarmaya başladığında mantarların üstüne 1 çay kaşığı tuz ekliyoruz. Yarım çay kaşığı karabiber ekliyoruz.
- Makarna haşlanmış ise derin tabağa iki çatal çevirerek önce tabana makarnayı koyuyoruz.
- Daha sonra mantarların üstüne yarım paket krema dökerek kıvamını almasını bekliyoruz. Akışkan olmamalı.
- Mantarları kremaladıktan sonra makarnanın üstüne ekliyoruz.
- En son kızarak tavukların üstünede kremayı ve kekik ekliyoruz, ihtiyacınız kadar tuz ekleyip akışkan bir kıvam olmaması için sürekli karıştırarak kıvam almasını bekliyoruz.