Yemeklik.com.tr 2 hafta önce
yemeklik #makarna

Kremalı Mantar Soslu Makarna

Evde kendi makarnamı yapmayı seviyorum ve bu kremalı mantarlı makarna tarifim, zahmete değen lezzetli sonuçlar veriyor! İki yumurta ve unla hazırladığım taze makarna hamurunu incecik açıp, istediğim kalınlıkta şeritler halinde kesiyorum. Taze mantarlar, sarımsak ve kremayla hazırladığım nefis sos, ev yapımı makarnanın üzerine dökülerek mükemmel bir uyum yakalıyor.

Üzerine biraz parmesan peyniri rendeleyerek bu lezzeti son dokunuşla taçlandırıyorum. Bu tarif, özellikle şık bir akşam yemeği hazırlamak istediğimde en büyük kurtarıcım oluyor!

Kremalı Mantar Soslu MakarnaTarifi İçin Malzemeler
  • Kremalı Mantar Soslu Makarna Tarifi Hamuru İçin:
  • 200 Gram Un
  • 2 Adet Yumurta
  • 50 Gram Un
  • Kremalı Mantar Soslu Makarna Tarifi Sosu İçin:
  • 20 Gram Zeytinyağı
  • 20 Gram Tereyağı
  • 200 Gram Mantar
  • 2 Diş Sarımsak
  • 200 Mililitre Krema
  • 1/8 Demet Maydanoz
  • Kremalı Mantar Soslu Makarna Tarifi Üzeri İçin:
  • 14 Gram Parmesan Peyniri
Kremalı Mantar Soslu MakarnaTarifi Nasıl Yapılır?
  1. Makarna hamuru için 200 gram unu tezgaha alıp ortasını havuz gibi açın ve yumurtları içine kırın. Yumurtaları önce çatal ile karıştırın. Karıştırmaya devam ederken kenarlardan yavaş yavaş unu da yumurtalara ekleyin. Hamur toparlamaya başlayınca hamur kazıyıcı ya da spatula yardımıyla kalan tüm unu yumurtalara bastırarak yedirin. Ardından hamur pürüzsüz ve yumuşak bir hala alana kadar yoğurun. Hamuru streçleyip buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  2. Hamuru dolaptan çıkartıp hem tezgahı hem de hamuru hafif unlayarak merdane ve oklava yardımı ile hamuru açabildiğiniz kadar ince açın. 2 milimetre kalınlığında olması yeterli olacaktır. Hamuru bolca unlayın ve rulo gibi sarıp dilediğiniz kalınlıktaki şeritler halinde bıçakla kesin. Hamurları hafifçe kuruması için tezgahta bırakabilir ya da oklavaya asabilirsiniz.
  3. Sosu yapmaya başlamadan önce mantarları kalın şekilde dilimleyin. Sarımsakları ince ince dilimleyin. Maydanozları da toz haline gelene kadar kıyın.
  4. Büyük ve derin bir tencerede bolca su kaynatın. Sıcak suya bolca tuz atın ve ardından makarnaları da haşlanması için suya bırakın.
  5. Makarnalar haşlanırken geniş bir tavayı yüksek ateşte ısıtın. Sıcak tavaya önce mantarları koyun ve hiç karıştırmadan buhar çıktığını görene kadar bekleyin. Mantarlar ısınınca tavaya zeytinyağı ve tereyağı sarımsaklarla birlikte ekleyin. Mantarların hafif renk aldığını görünce daha fazla pişirmeden üstlerine 2 kepçe kadar makarna suyu ekleyin.
  6. Sos koyulaşmaya başlayınca kremayı da ekleyin. Krema ısınıp kenarlarında kabarcıklar görünce makarnaları maşa ya da kevgir yardımıyla haşlama suyundan alıp doğruca sosun olduğu tavaya aktarın ve ara ara karıştırın.
  7. Sos ve makarna bütünleşince kıyılmış maydanozları ekleyip karıştırıp ocaktan alın.
  8. Makarnayı sıcak olarak servis tabaklarına alın ve üstlerine parmesan peyniri rendeleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Hindistan Cevizli Çikolatalı Kurabiye

Hindistan Cevizli Çikolatalı Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Has Çiğ Köfte

Has Çiğ Köfte

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yoğurt Soslu Falafel

Yoğurt Soslu Falafel

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Vegan ve Glutensiz Fit Toplar

Vegan ve Glutensiz Fit Toplar

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Tuzda Yumurta Sarısı

Tuzda Yumurta Sarısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce