Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #corba

Köz Patlıcan Çorbası

Mangalın sonra, hatta etle yarışan lezzetidir köz patlıcan. Mangalda pişen tavukların ve etlerin yancısıdır. Ama öyle sıradan bir yancı değil! Olmazsa olmazı!

Şimdi bu köz patlıcanlarla nefis bir hazırlayacağız. Öyle lezzetli öyle güzel ki mangal yaktığınızda sırf bu çorba için fazladan patlıcan közleyeceksiniz. Sonra fırında, köz tavasında ve tekrar mangalda derken patlıcan közlemek için bahane yaratacaksınız.

Biz hafif ağza gelen bir kıvamı pek bir sevdik ama siz el blenderı yardımıyla pürüzsüz bir kıvama getirebilirsiniz.

Afiyetler olsun.

Köz Patlıcan Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
  • 3 Adet Patlıcan
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1,5 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 5 Su Bardağı Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Tatlı Kaşığı Iri çekilmiş Karabiber
  • 1 Diş Sarımsak
  • 1/8 Demet Dereotu
Köz Patlıcan Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patlıcanları közleyin.
  2. Tereyağını çorba tenceresinde eritin ve unu hafifçe kavurun.
  3. Közlenmiş patlıcanları küp küp doğrayın. Kavrulan unla beraber patlıcanları çevirin. Dövülmüş sarımsağı da ilave edin.
  4. Suyu yavaş yavaş ilave edin ve hafif kaynayınca sütü ilave edip karıştırın.
  5. Bir taşım kaynatın ve tuzu, karabiberi ilave edip dilerseniz incecik kıyılmış dereotlarıyla çorbanızı lezzetlendirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Sütlü Patates Çorbası

Sütlü Patates Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Porsiyonluk Et Güveç

Porsiyonluk Et Güveç

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pekin Ördeği

Pekin Ördeği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
6 ay önce
Muz Kızartması

Muz Kızartması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Burrata Peynirli Yaz Salatası

Burrata Peynirli Yaz Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce