Yemeklik.com.tr 2 hafta önce
yemeklik #hamur-isi

Köy Kahkesi

Gaziantep'te özellikle Ramazan bayramlarında yapılan efsane ve üstelik de tescilli bir lezzetle karşınızdayız. Geçtiğimiz senelerde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından, Coğrafi İşaret Tescil belgesi almış olan bu harika yöresel tarif şimdi bu pratik ve leziz hamur işi tarifi sayesinde sizlere. Antep halkı tarafından bayramlarda bolca pişirilen, yerel fırınlarda da kolaylıkla bulabileceğiniz kurabiye benzeri bu güzelliğin içinde neredeyse yok yok. Tercihinize göre, çörek otundan susama, rezeneden tarçına kadar çeşit çeşit tohum ve baharat içeren bayram kahkesini hazırlamak oldukça kolay ve içindeki malzemelerle çok çok faydalı bir çörek tarifi. Şimdiden ellerinize sağlık.

Köy KahkesiTarifi İçin Malzemeler
  • 9 Su Bardağı Un
  • 250 Gram Tereyağ
  • 1 Su Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1/2 çay Bardağı Pekmez
  • 1/2 çay Bardağı çekilmiş Ceviz
  • 1 çay Bardağı Irmik
  • 1 Su Bardağı Toz şeker
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Yemek Kaşığı çörek Otu
  • 1 Adet Yumurta
Köy KahkesiTarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yağları, yumurta ve şekeri karıştırın.
  2. Un hariç diğer malzemeleri ilave edin.
  3. Azar azar unu ekleyin.
  4. Yumuşacık bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle uzunlamasına inceltin.
  5. İki ucunu birbirine birleştirerek fırın tepsisine dizin. Önceden ısınmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
  6. Köy kahkesi tarifiniz hazır. Afiyet olsun!
Tavuklu Sultan Kebabı

Tavuklu Sultan Kebabı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Etsiz Bulgurlu Kabak Dolması

Etsiz Bulgurlu Kabak Dolması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Köfteli Kapama

Köfteli Kapama

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Bademli Unsuz Kurabiye

Bademli Unsuz Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Kafes Böreği

Kafes Böreği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce