Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #tatli

Kolay (Çanakkale) Peynir Helvası

Çanakkale'ye özgü bir tatlı tarifi ile karşınızdayız. Yapılışı oldukça pratik ve çat kapı gelen misafirlerinize her türlü yemeğin yanında hazırlayabileceğiniz bir tarif. Dışının kıtır, içinin yumuşacık ve şekerinin dengeli oluşunu eminiz ki çok seveceksiniz.

Orijinalinde koyun sütünden hazırlanan lor peyniri ile yapılsa da evde en yakın lezzeti inek sütünden hazırlanan lor peyniri ile yapabilirsiniz. Biz orijinal tariften ilhamla evde en kolay yapabileceğiniz şekilde hazırladık. Şimdiden afiyet olsun!

Kolay (Çanakkale) Peynir Helvası Tarifi İçin Malzemeler
  • 160 Gram Taze Lor Peyniri
  • 40 Gram Tereyağı
  • 50 Mililitre Su
  • 1 Adet Yumurta Sarısı
  • 50 Gram Irmik
  • 100 Gram Toz şeker
Kolay (Çanakkale) Peynir Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İlk olarak mutfak robotu içerisinde lor peyniri, tereyağı, su ve yumurta sarısını krema haline gelene kadar çekin.
  2. Karışımı orta boy bir tavaya alın ve sürekli karıştırarak orta ateşte kaynar hale getirin.
  3. Karışıma irmiği ekleyin ve kavurmaya devam edin. İrmikler tüm sıvıyı çekip şiştikten sonra şekeri de ekleyin. Helvanın şekeri tamamen eriyip yumuşak bir kıvam alınca ocaktan alın.
  4. Helvayı ufak bir fırın kabına aktarın. Kalınlığı 1 santimetrenin biraz üstünde olmalı. Helvanın üstüne dilim şeklinde bıçakla izler yapın.
  5. Helvayı önceden sadece üstten ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri tamamen renk alana kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin.
  6. Fırından çıkan helvayı 15 dakika dinlendirin ve ılık olarak servis edin. Afiyet olsun.
Zerdeçallı, Havuçlu Pilav

Zerdeçallı, Havuçlu Pilav

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Yoğurtlu Köz Patlıcan

Yoğurtlu Köz Patlıcan

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tepside Etli Ekmek

Tepside Etli Ekmek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Paşa Mezesi

Paşa Mezesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Yoğurtlu Semizotu

Yoğurtlu Semizotu

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce