Kıymalı Patatesli Bohça Böreği
Yedikçe yediren bir börek tarifi ile karşınızdayız. Hem görseli hem lezzeti çok başarılı bir tarif, hemen denemelisiniz.
Kıymalı Patatesli Bohça Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 Adet Yufka
- 300 Gram Kıyma
- 3 Adet Orta Boy Patates
- 1 Adet Büyük Boy Soğan
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1 çay Kaşığı Kimyon
- 1 çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
- 1 çay Kaşığı Tuz
- Yufkaların Üzerine Sürmek İçin:
- 1 çay Kaşığı Süt
- 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- Üzeri İçin:
- 1 Adet Yumurta Sarısı
- 1 Yemek Kaşığı çörek Otu
Kıymalı Patatesli Bohça Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğan ile kıymayı kavuruyoruz biraz kavrulduktan sonra patatesleri rendeliyoruz 10 dakika daha kavrulduktan sonra baharatları ekleyip altını kapatıyoruz.
- 1 adet yufkayı tezgaha açıyoruz üzerine sütlü zeytinyağlı karışımdan sürüyoruz, 2. yufkayı üzerine koyuyoruz, tekrar karışımdan sürüyoruz.
- 3. yufkayı üzerine koyup karışımdan sürüyoruz. 3. yufkanın üzerine parça parça kıymalı harçtan koyuyoruz.
- İki taraftan ortaya doğru yufkaları birleştirip üzerine karışımdan sürüp tekrar kıymalı harçtan parça parça koyuyoruz.
- Alt ve üst kısmından yufkayı katlayıp kare şekline oluşturuyoruz. Üzerine karışımdan döküp kıymalı harcın tamamını koyuyoruz.
- Zarf şeklinde her köşesinden katlıyoruz.
- Üzerine sütlü yumurta sarılı karışımı sürüyoruz. Üzerine de çörek otu yada susam serpiyoruz. 180 derece önceden ısınmış fırında 30 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun!