Elmalı Bulut Çörek
Tüm evi mis gibi kokular sarsın, her lokmada içimizi ısıtsın, adı da elmalı bulut çörek olsun dedik, sizler için yepyeni bir hamur işi tarifi hazırladık. İngilizler'in geleneksel yorkshire pudding tarifinden ilham alarak tatlı bir çörek tarifine dönüştürdük ve tam mevsiminde elmalarla baharatlı iç harç hazırladık. Yumuş yumuş dokusuyla ve üzerindeki pudra şekeri ile kış mevsiminde sofralarınıza çok yakışacak.
Yapılışı oldukça pratik ve şekliyle misafirlerinizi şaşırtacak bu tarifin detaylarını videolu anlatımında bulacaksınız. Şimdiden afiyetler olsun!
Elmalı Bulut Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 Adet Yumurta
- 1/2 Su Bardağı Süt
- 1 Yemek Kaşığı (silme) Toz şeker
- 1 Tutam Tuz
- 1/2 Su Bardağı Un
- İç Harcı İçin:
- 1 Adet Elma
- 1/2 Adet Limon Suyu
- 1/2 Adet Limon Kabuğu Rendesi
- 2 Yemek Kaşığı Toz şeker
- 1,5 Yemek Kaşığı Dövülmüş Ceviz Içi
- 1 Tatlı Kaşığı Tarçın
- Kalıbı Yağlamak İçin:
- 6 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- Üzeri İçin:
- 1 Yemek Kaşığı Pudra şekeri
- 1/2 Tatlı Kaşığı Tarçın
Elmalı Bulut Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir kasede yumurtaları güzelce çırpın.
- Ardından süt, toz şeker ve tuzu ekleyin, karıştırın.
- Son olarak unu ekleyin ve homojen bir harç olana kadar karıştırın, harcı buzdolabında 1 saat dinlendirin.
- Muffin kalıplarının her birini 1’er yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlayın. 220 derece fırında 10 dakika kalıbın ısıtın.
- Daha sonra harcı muffin kalıplarının yarısına kadar dolacak şekilde paylaştırın.
- 220 derece fırında 20 dakika pişirin.
- Ardından elmalı harcı için elmaları küp şeklinde doğrayın. Toz şeker, ceviz, limon suyu ve limon kabuğunu ekleyip tavada yumuşayana kadar pişirin ve ocaktan almadan önce tarçın ekleyin.
- Pişen bulut çöreklerin çukur kısımlarına elmalı harçtan koyun.
- Üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun!