Keşkek

2023-09-20 20:26:06 - Yemeklik.com.tr

Bir düğün hazırlığıdır keşkek. Anadolu'nun pek çok köşesinde düğün gibi özel günlerde, bayramlarda köy halkının da yardımlarıyla kazanlar dolusu hazırlanır. Toplulukla yenen ve dağıtılan bir ana yemek tarifidir keşkek. Yapılışı yöreden yöreye değişse de önemli olan kıvamını tutturmaktır. Et ve buğday uzun süre pişmeli, haşlandıktan sonra tel tel ayrılan et ve buğday, geniş tencerelerde tahta bir tokmak ya da kaşık yardımıyla iyice dövülmelidir. Etlisi kadar tavuklu keşkek de pek nefis olur.

Ancak bu kadar uzun süre yapmaya vaktiniz yoksa bizim sizler için daha pratik olacak harika bir önerimiz var. Düdüklü tencereleri ocağa alalım ve tarife geçelim. Şimdiden ellerinize sağlık.

Keşkek Tarifi İçin MalzemelerKeşkek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bir gece öncesinden buğdayı ve nohutu bir kaba alın ve ıslayın.
  2. Ertesi gün suyunu dökün ve güzelce yıkayın. Ardından nohut ve buğdayı düdüklü tencereye alın.
  3. Üzerine etleri ve tuzunu da ilave edin. Sıcak suyunu da ekledikten sonra kapağını kapatın.
  4. Yaklaşık 50 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
  5. Pişen keşkeği tahta kaşığın tersiyle güzel ezin. Bu işlemi ne kadar iyi yaparsanız ortaya lezzetli bir keşkek çıkacaktır.
  6. Tereyağını sos tenceresine alın üzerine salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
  7. Keşkeği servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız tereyağlı salçalı sostan gezdirin ve servis edin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi