Medovik
2023-09-30 11:55:19 - Yemeklik.com.tr
Bu pastaya bayılacaksınız. Tatlı ihtiyacınızı karşılayacak, çok farklı bir pasta tarifi o. Ballı pasta olarak da bilinen medovik ile tanışın.
Medovik Tarifi İçin Malzemeler- Kek için:
- 2 Adet Yumurta
- 150 Gram şeker
- 50 Gram Tereyağı
- 2 Yemek Kaşığı Bal
- 1 Tatlı Kaşığı Karbonat
- 500 Gram Un
- Kreması için:
- 300 Gram Labne Peyniri
- 150 Gram Pudra şekeri
- 200 Mililitre Sıvı Krema
- Kek için:
- Yumurta, şeker, tereyağı ve balı tencereye alıp ocağın altını açalım. Tereyağı eriyene kadar pişirelim. Sonra ocağı kapatıp karışıma karbonat ekleyelim. Karbonat ekleyince kabarma olacaktır.
- Sonrasında unu yavaş yavaş ilave edelim ve hamuru yoğurmaya başlayalım. Kulak memesi kıvamına gelen hamuru 7 eşit parçaya bölelim ve her parçayı merdane yardımı ile açalım.
- Her hamuru tek tek olacak şekilde 180 derecede 8 ile 10 dakika arasında pişirelim. Kekler fırından çıkınca bisküvi gibi kıtır olabilir. Korkmayın krema kekleri ıslatacaktır.
- Krema için:
- Labne peynir, pudra şekeri ve sıvı kremayı mikserde 5-7 dakika arasında çırpalım. Ve kremamız hazır.
- Birleştirme adımı:
- Pişen keklerimizi bir tabak ya da tencere kapağı ile ölçüp tam yuvarlak olacak şekilde fazlalıklarını etrafından keselim. Kestiğimiz kekin üzerine kremamızı sürelim.
- Tüm keklerimizi bu şekilde kesip krema sürdükten sonra pastamızın üstünü ve yanlarını hazırladığımız krema ile kaplayalım.
- Keklerin etrafından kestiğimiz kek parçalarını rondo yardımı ile minik parçacıklar haline getirip pastamızı kapladığımız kremanın üstüne yapıştıralım. Pastamız hazır.