Kesme Çorba

2023-09-20 18:59:41 - Yemeklik.com.tr

Yoğurtlu mu yoğurtlu, besleyici mi besleyici bir çorbayla karşınızdayız. Anadolu'dan, Erzincan'dan gelen hem leziz hem pratik bu çorbayı tarif listenize ekleyecek, ''Olsa da yesek'' diyeceksiniz. Tarifin özünde minik köfteler yapılır, çorbaya eklenir. Ancak ufak bir yorum farkıyla, tavuk suyu ilave edilerek yapıldı bu sefer. İki türlü de leziz oluyor. Dilediğiniz şekilde yapıp denemeniz önerilir.

Kesme Çorba Tarifi İçin MalzemelerKesme Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Orta büyüklükte bir tencereye tereyağını ve sıvı yağın koyun. Soğanı minik minik doğrayıp tencereye ekleyin, biraz kavurun.
  2. Domatesi rendeleyip tencereye ekleyin. Soğanla biraz pişirin.
  3. Suyu, tavuk suyunu ve tuzu  ilave edin. Kaynamaya başlayınca erişteyi ilave edin ve yumuşayıncaya dek pişirin.
  4. Pişen çorbaya yoğurdu yavaşça karıştırarak ekleyin.
  5. Maydanozu ilave edin. Servis sırasında kuru nane ekin ve öncelikle yayılan kokunun ardından tadının keyfine varın. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi