Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #tavuk

Kayısılı Tavuk

Aromatik ve enfes bir tarifle karşınızdayız. Kayısılı tavuk tarifi, enfes lezzetiyle favori akşam yemeklerinizden olacak. Haydi sizi bu enfes tarif için mutfağa alalım.

Kayısılı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Adet Bütün Tavuk
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Kilogram Kayısı
  • 2 Yemek Kaşığı Toz şeker
  • 2 Yemek Kaşığı Su
  • 2 Adet Yeşil Biber
  • 1 Adet Havuç
  • 1/2 Adet Soğan
  • 1,5 Yemek Kaşığı Tereyağı
Kayısılı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tavukları tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyip orta ateşte pişirin.
  2. Ocaktan alıp soğumaya bırakın, sonrasında didikleyin ve tereyağında 3-4 dakika kavurun.
  3. Bir tavaya iki yemek kaşığı su koyun, kayısıları ikiye bölerek tavaya yerleştirin. Üzerlerine toz şeker serpip yumuşayıncaya kadar pişirin.
  4. Kayısıyı alıp kabuklarını ayırın. Sebzeleri tereyağında 3-4 dakika soteleyin. Tüm malzemeleri tabakta birleştirin. Afiyet olsun.
Yeşil Mercimekli Erişteli Çorba

Yeşil Mercimekli Erişteli Çorba

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Padişah Yastığı

Padişah Yastığı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Meyveli Tart Kek

Meyveli Tart Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Fırında Parmesanlı Bebek Patates

Fırında Parmesanlı Bebek Patates

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Peynirli İncirli Milföy Kareleri

Peynirli İncirli Milföy Kareleri

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce