Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #ekmek

Tokat Yağlaması

Tokat mutfağının en klasik ve sevilen tariflerinden biri Tokat yağlaması. Hamur işi lezzetlerinden olan tuzlu katmer tarifine de pek benziyor. Mantığı açılan bezelerin tereyağıyla buluşup katlanması, ardından tekrar açılıp pişirilmesi mantığına dayanıyor. Bu sayede tel tel olan nefis bir hamur işine dönüşüyor. Tokat'ın bu nefis ve meşhur lezzetini mutlaka deneyin. Şimdiden ellerinize sağlık.

Tokat Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler
  • 3 Su Bardağı Un
  • 1,5 Su Bardağı Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Tokat Yağlaması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Un, su ve tuzu bir kaseye alın ve homojen hale gelene dek yoğurun.
  2. Yoğurduğunuz hamuru eşit parçalara ayırın.
  3. Ayırdığınız hamurları tatlı tabağı büyüklüğünde açıp içinin her tarafına gelecek şekilde tereyağı sürün.
  4. İki yanlarından içe katlayın ve tereyağı sürün.
  5. Ardından diğer köşelerden birini üzerine katlayın ve onun üzerine de tereyağı sürün.
  6. Diğer köşeyi üzerine katlayıp dinlendirmeye bırakın.
  7. Her hamura aynı işlemi uygulayın ve soğuk bir yerde 15 dakika dinlendirin.
  8. Dinlenen hamurları merdane ile yemek tabağı büyüklüğünde açın.
  9. Önceden ısıtılmış ve biraz yağ ile yağlanmış tavada, önlü arkalı renk alana kadar çevirerek pişirin. Afiyet olsun!
8 Kaşık Tatlısı

8 Kaşık Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Ev Yapımı Somun Ekmeği

Ev Yapımı Somun Ekmeği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Pelte

Pelte

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kuzu Kol Tandır

Kuzu Kol Tandır

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Levrek Buğulama

Levrek Buğulama

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce