Kaşarlı Popover

2023-09-20 19:10:34 - Yemeklik.com.tr

Siz onun isminin yabancı oluşuna bakmayın hiç. Kahvaltılarınızı güzelleştirmek için çok uzaklardan geldi ama aslında çok tanıdık malzemelerle yapılıyor. Amerika ve İngiltere'de sıkça tüketilen bir tuzlu atıştırmalık ve kahvaltılık lezzet olan popover ile tanıştıralım sizi. Hamuru krep hamuruna benziyor ancak farklı pişirme tarzı nedeniyle puf puf kabarıyor ve tadı damaklara şenlik bir lezzete dönüşüyor. Karşınızda: Kaşarlı popover tarifi!

Bu tarifin püf noktaları tüm malzemeleri mutlaka oda sıcaklığında kullanmak ve fırını öncesinde iyice ısıtmış olmak. Önceden ısıtmış olduğunuz fırında muffin kabınızı da iyice ısıtmaya özen gösterin. Kaplar ve fırın ne kadar sıcak olursa popover o kadar çabucak kabaracaktır. Çok kısacık sürede hazırlanıp hemen pişen tarifimize alalım sizi. Kahvaltıya farklı bir lezzet arayanlara, çayın yanına canı tuzlu bir atıştırmalık çekenler için geliyor. Alır mıydınız bir popover?

Kaşarlı Popover Tarifi İçin MalzemelerKaşarlı Popover Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Fırınınızı 200 derecede ısıtmaya başlayın. Bu şekilde en az 10 dakika kadar ısıtın.
  2. Bir kabın içerisine yumurtaları kırın. Üzerine süt ve eritilmiş tereyağını ilave ederek güzelce çırpın.
  3. Ardından unu ilave ederek akışkan bir hamur elde edin.
  4. Muffin kabınızı fırına verin ve 10 dakika kadar ısıtın. Eldiven yardımıyla muffin kaplarınızı fırından alın. Kaplarınız sıcakken içlerine tereyağını bırakın ve fırça yardımıyla içlerini güzelce yağlayın.
  5. Ardından hazırladığınız hamuru kapların içerisine pay etmeye başlayın. Kapların içerisinde birer parmak boşluk bırakmaya özen gösterin. Hamurun ortasına küp küp kesilmiş kaşar peynirlerinden ilave edin.
  6. Fırına verin. 200 derecede 10 dakika pişirdikten sonra 180 dereceye alıp 15-20 dakika kadar pişirin. Üzeri iyice kızarınca fırından alın ve muffin kaplarından dikkatli bir şekilde çıkararak servis eidn. Afiyetler olsun!

Daha Fazla Gönderi