Cevizli Güllaç

2023-09-30 11:38:43 - Yemeklik.com.tr

Ramazan ayının en sevilen tarifi o! O hafif, bol sütlü lezzeti bir de ceviz eklendiğinde mükemmel bir hal alıyor. İftar sonrası çayın yanına bugün cevizli bir güllaç yapalım hadi. Şimdiden ellerinize sağlık.

Cevizli Güllaç Tarifi İçin MalzemelerCevizli Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. 1 litre sütü geniş bir tencereye alalım ve orta ateşte ısıtmaya başlayalım.
  2. ocağa konulduktan 5 dakika sonra 4 su bardağı toz şekeri sütün içine dökelim ve karıştırmaya başlayalım.
  3. Bir yandan cevizleri rondo yardımıyla toz haline getirelim
  4. Süt kaynamaya başlayınca hemen ocaktan alalım ve ılımaya bırakalım.
  5. Geniş bir tepsiye ilk güllaç yaprağını parlak kısmı üste gelecek şekilde dizelim ve süt parmağımızı yakmayacak derecede ılıdığında bir kepçe yardımıyla bolca süt dökelim.
  6. Sütü döktükten sonra cevizden yine bolca alıp ilk yaprağın üstüne cevizi dağıtıp ikinci güllaç yaprağını aynı şekilde tepsiye yerleştirelim.
  7. Tüm güllaç yaprakları bitene kadar aynı işlemi devam ettirelim. Son yaprağın üstüne sütün geri kalanını döküp kalan cevizi de üzerine dağıtalım ve soğumaya bırakalım.
  8. Soğuyan güllaç üzerine dilimlenmiş çilekleri yerleştirelim. Servise hazır.

Daha Fazla Gönderi