Karpuz Sufle

2023-09-30 11:38:48 - Yemeklik.com.tr

İyi beslenmenin ancak gerçek gıdayla mümkün olduğuna inanan Yemekyolculuğu, Yemeklik.com.tr için yazdı.

Yazın gelişini müjdeleyen meyvelerden karpuzu suflede kullanmak alışık olduğumuz bir durum değil belki ama sonuç kesinlikle bu girişime değiyor. Fırında kısa sürede pişen karpuz sufle hafif tatlı sıfatını sonuna kadar hak ediyor.

 

Karpuz Sufle Tarifi İçin MalzemelerKarpuz Sufle Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bir kaseye suyu koyun, nişastayı içine ekleyerek kaşıkla ezin ve pürüzsüz bir kıvama gelmesini sağlayın. Bu karışımı kenarda bekletin.
  2. Karpuzu iri parçalar halinde doğrayarak mutfak robotundan geçirin.
  3. Bir sos tenceresine aldığınız karpuzun üzerine şekeri ekleyin, şeker eriyene ve kaynayana kadar orta ateşte pişirin. Kaynayınca ocaktan alın.
  4. Daha önceden hazırladığınız sulu nişastayı bekletmeden karpuz sosunun üzerine dökün ve bütünleşene kadar karıştırın. Bir kenarda soğutun. Fırını 170 derecede ısıtın.
  5. Bir çırpma kabında yumurta aklarını tuz ve pudra şekeriyle beraber köpük köpük olana kadar çırpın.
  6. Çırpılmış yumurta aklarını karpuz sosunun üzerine dökün. Kenarlardan ortaya doğru tahta veya plastik bir spatula yardımıyla karıştırın. İçindeki havanın kaybolmaması için hızlı karıştırmayın.
  7. Karışımı yağladığınız sufle kaplarına bölüştürün. Düzgün kabarması için serçe parmağınızı kalıpların kenarında dolaştırın.
  8. Sufle kaplarını bir fırın tepsisine koyup önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika civarında pişirin. Kabarıp üzeri hafif kızarınca fırından çıkarın.
  9. Üzerlerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Daha Fazla Gönderi