Karpuz Reçeli

2023-09-17 00:44:07 - Yemeklik.com.tr

Karpuz, peynir ikilisinin aşkını bilmeyen yoktur. Biz de onlara aşık tabii. Yaz günlerinin en sevilen öğünü niyetine tükettiğimiz karpuz, bu seferde ekmekle süper ikili olmaya karar verdi ve nefis bir ilham verdi.

Pek pratik bir tarif olmayan ama lezzeti için günlerce pişirmeye değer bir tarif bu. Kirece yatırmak, 1 gece bekletmek, birkaç aşamalı kaynatmak derken sonuçta mutlu olacağınız bir lezzet ortaya çıkıyor. Sıcacık çıtır ekmek, tereyağ ve üzerine karpuz reçeli ne de güzel yenir! Afiyet olsun.

Karpuz Reçeli Tarifi İçin MalzemelerKarpuz Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Karpuz kabuklarının beyaz kısımlarını elma dilimi boyutunda dilimleyin.
  2. 5 litre suya 200 gram kireci koyup 1 gece bekletin.
  3. Ertesi gün kireç dibe çöktüğünde, üzerindeki suyu dikkatlice kabukları aldığınız kaba, üzerlerini geçecek kadar koyun.
  4. Kabukları kireçli suyun içinde yaklaşık 6 saat kadar bekletin.
  5. 6 saat sonunda kabukları iyice yıkayın.
  6. Bir tencerenin içerisinde su ve şekeri karıştırın. Üzerine kabukları ekleyip 30 dakika boyunca kaynatın.
  7. 1 gece soğumaya bırakın ve ertesi gün 20 dakika daha kaynatın.
  8. Kaynarken limon tuzu, karanfil ve tarçını içine koyun ve yaklaşık 10 dakika kadar içinde beklettikten sonra karanfil ve tarçını reçelin içinden çıkarın.
  9. Kıvam aldığını gördüğünüzde reçeli ocaktan alın ve kavanozlara doldurup kapağını kapatın.

Daha Fazla Gönderi