Patlıcanlı Şehriye Pilavı

2023-09-30 12:31:49 - Yemeklik.com.tr

Kızarmış patlıcanların tüm lezzetinin şehriyelere geçtiği, mis gibi zeytin kokan, biraz Ege, biraz İç Anadolulu ama tüm Türkiye'ye hitap edecek güzel bir pilav tarifi. Haydi sizi bu enfes patlıcanlı şehriye pilavı tarifi için mutfağa alalım.

Patlıcanlı Şehriye Pilavı Tarifi İçin MalzemelerPatlıcanlı Şehriye Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. 2 ölçü şehriyeyi, dereceli bir kap ile ölçün. Elinizde bulunmaması durumunda 2.5 su bardağı şehriye kullanabilirsiniz.
  2. Patlıcanları soymadan küpler halinde kesin ve bir yemek kaşığı nar ekşisi ve bolca tuz ile ıslatın. Ardından suyunu süzüp fazla kurulamadan harlı ateşte kızartın.
  3. Soğanları sıçan dişi, zeytin, domates ve biberleri yemeklik, sarımsakları ise pul şeklinde doğrayın.
  4. 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını tencereye koyun. Henüz tam erimeden soğanları ve bir küp şekeri de ekleyin.
  5. Soğanlar biraz yumuşayınca biber, zeytin, limon kabuğu, kalan nar ekşisi ve 1 tatlı kaşığı pilav baharatını da karışıma ilave edin. Malzemelere yetecek kadar tuz ekin.
  6. İyice harmanlamış olduğunuz içeriğe ölçülü şehriyeyi de ekleyin. Bu aşamadan sonra daha harlı ateşte kavurma işlemine devam edin.
  7. Şehriyeler iyice kavrulunca domatesleri ilave edin. Bir miktar daha kavurun.
  8. Pilavın suyunu vermeden iki dakika önce kızartmış olduğunuz patlıcanları pilava ekleyip bir miktar daha kavurun. Bu aşamada patlıcanların dağılmamasına özen gösterin.
  9. 3,5 ölçü (yaklaşık 4 su bardağı + bir parmak daha) sıcak suyu, tuzu ve kalan 1 tatlı kaşığı pilav baharatını da ekleyin. Şehriyeler suyunu çekene kadar pişirin.
  10. Demlediğiniz pilavınızın üzerine yeşil soğan koyun. Arzuya göre yeşil soğan yerine maydanoz da koyabilirsiniz. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi