Tavada Sebzeli Somon
2023-09-16 23:19:24 - Yemeklik.com.tr
Sağlıklı ve pratik bir geldik. Haydi sizi tavada sebzeli somon tarifi için mutfağa alalım.
Tavada Sebzeli Somon Tarifi İçin Malzemeler- 1/2 Kilogram Somon
- 6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 2 çay Kaşığı Karabiber
- 2 çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
- 2 çay Kaşığı Tuz
- 4-5 Damla Limon Suyu
- 2 Adet Orta Boy Patates
- 1 Adet Orta Boy Soğan
- 1 Adet Orta Boy Havuç
- 2 Yemek Kaşığı Sirke
- İlk olarak somonu derin bir kaseye alıyoruz. Üzerine iki yemek kaşığı zeytinyağı, bir çay kaşığı karabiber, toz kırmızı biber ve tuzu alıyoruz.
- Birkaç damla limon suyu damlatıp karıştırıyoruz. Balıkları yarım saat buzdolabında bekletiyoruz.
- Ayrı bir kaseye yemeklik doğranan patatesi, küp küp doğranan havucu, yemeklik doğranan soğanı, baharatları, sirkeyi, tuzu ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını alıyoruz.
- Tüm malzemeleri iyice karıştırıyoruz. Geniş bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı alıyoruz. Sebzeli karışımı tencereye ekliyoruz.
- Sebzeleri 5-6 dakika kavuruyoruz. Somonları tencereye temas edecek şekilde diziyoruz. Önlü arkalı yüksek ateşte kızartıyoruz. Ocağın altını kısıyoruz.
- Yarım çay bardağı su ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz. Yaklaşık 15-20 dakika kontrollü pişiriyoruz. Afiyet olsun.